Friday, November 21, 2008

New Connection Delay Problem Fixed

Over the past few weeks we've noticed a problem where new SSL connections to the service sometimes took tens of seconds to become established. This issue also affected the web site, since it requires https.
The problem has been identified as a bug in Apache Tomcat's APR connector. A workaround was deployed tonight. The result should be slightly quicker syncing and smooth web site page loads at the busier times of the day.

10 comments:

whiskey mike said...

Thanks Dsvid and Team. Excellent service your building. customer for life. Accepting donations yet?

Foobar said...

i cant seem to log onto the site now...for the past few minutes, simply shows a blank page with the text "Status and signup". Is this only me, or is there a problem with the site right now?

krisguy said...

I'm now able to get to the site, but the ActiveSync connection sits and spins on folder sync. Any issues we should be aware of today?

Foobar said...

my calendar entries arent getting synced either....there seems to be some issue today...

Bernardo Graupera said...
This comment has been removed by the author.
David Boreham said...

We have some server instability today, which ironically was caused by the change we made the other day. Now that new SSL connections are made quickly, the load on the server is higher which has triggered another problem. We expect to resolve ths issue shortly.

Mario said...

thanks for the info. I'm having issues also. Its good to know that your guys are on top of it.

Foobar said...

thanks guys - you run an awesome service - the iphone wouldve seriously just sucked for me without nueva sync!

BC said...

I just want to say that my syncing has been affected as well (Sunday, Nov 23rd). I hope this gets fixed soon because as of right now I have no contacts on my phone...

Thanks!

BC said...

Thanks for fixing the problem! I'm all synced up again! Cheers.